Samspil

Samspil er et tæt samarbejde mellem grundskolerne, erhvervslivet og ungdomsuddannelserne i Horsens Kommune, og det er en væsentlig indsats i opnåelsen af den ambitionen om, at alle unge skal have en uddannelse. Gennem Samspil opnår alle elever i Horsens Kommune viden om mange typer af virksomheder, jobfunktioner og uddannelsesretninger.

Samspil består af læringsforløb for 0.-9. klasse, hvor eleverne arbejder med det obligatoriske emne Uddannelse og job. Alle klasser på 5. årgang fra hele Horsens Kommune besøger Industrimuseet som en del af Samspil. Her oplever eleverne gennem forskellige opgaver i museets udstillinger, hvordan arbejdsliv og levevilkår har ændret sig i Danmark gennem tiden. På den måde får eleverne en forståelse af, hvad nutidens arbejdsmarked er udsprunget af, og det giver samtidig stof til refleksion over fremtidens arbejde.

Industrimuseet udvikler og afvikler i samarbejde med Horsens Kommune hvert år alle forløb for kommunens 5. klasser. I skoleåret 2019/2020 får Industrimuseet besøg af i alt 48 klasser.

© Danmarks Industrimuseum 2020