Samlebåndet

Leg, fart, konkurrence! Er det noget for dig? Ved Samlebåndet kan du selv prøve kræfter med samlebåndsarbejdet. En legende oplevelse for børn, familien eller skoleklassen. To hold dyster mod hinanden om at levere kuglelejer til “verdensmarkedet”. De hurtigste til at samle kuglelejerne vinder. Du kan dermed på egen krop få en fornemmelse af, hvordan det er at arbejde ved samlebånd. Det er muligt både at prøve Samlebåndet ved almindelige besøg, ligesom klasser kan booke skoleforløb, hvor man introduceres for samlebåndsarbejdets historie og arbejder ved Samlebåndet.

Samlebåndet er en af de vigtigste opfindelser i 1900-tallet. Inspirationen til samlebåndet stammer fra slagtehusene i Chicago. Slagtehusene var udstyret med skinner i løftet, der førte dyrene gennem slagteriet, så produktet kom direkte til arbejderne. I 1910 åbnede Henry Ford sin nye bilfabrik og gjorde samlebåndet verdensberømt. På Fords fabrik blev samlebåndet forbedret og spredtes derfra til andre brancher. 

Køb dine billetter her!

Du kan købe billetter i vores webshop og med et årskort får du ubegrænset adgang til vores museum i et helt år. Samtidig er du velkommen til altid at tage en ledsager med gratis på dine besøg. 

BILLETTER

UDSTILLINGER OG MUSEER