Vinterferie 12. til 16. februar

Du elsker motorcykler og motorer

I vinterferien i uge 7 fra den 12. til den 16. februar handler det om motorer og det, der kan køre. Mens Industrimuseet i samarbejde med Danmarks Nimbus Touring åbner en udstilling om Nimbus motorcyklen gennem 100 år, så kan børnene naturligvis også blive præsenteret for motorcykler i øvrigt.
 
Nimbussen, som mange kalder Humlebien, er en dansk produceret motorcykel. Vi har fundet de andre danske motorcykler gennem tiderne, og de er blevet tegnet op på stort papir, så børnene også kan farvelægge den flotteste til ophængning i udstilling.

1950´erne/60´erne, hvor Nimbusserne kørte rundt på de danske veje, var også den gang, hvor alt var større. Isene var store, bolsjeposerne var større, ølkasserne var store og avisruten lang.

I de mange udstillinger fra Butiksgade til Arbejderboligerne og fra de mange værksteder til skolen, er det historierne om de gode dage for 50 til 60 år siden, der bliver fortalt, og hvor små som store kan lege med eller smage.

I Skolen undervises der som den gang, dog uden lussinger og hårtrimning og i arbejderboligerne er det fedtemad eller en sukkermad, som serveres.

I Klædeskabet arrangeres et par gange om dagen en særlig 50/60-er catwalk, hvor forældre har mulighed for at tage en selfie med børnene. Eller de kan prøve Klædeskabets kollektion, hvis altså de kan være i tøjet fra den gang!
 
En familierundvisning byder museet også på, når der fortælles om livet som barn gennem tiden. Rundvisningerne er formiddag og eftermiddag, og det koster kr. 10 at deltage.

Industrimuseet er åbent alle dage fra den 12. til den 18. februar fra kl. 10 til 16.

Der er gratis entré for alle under 18 år.