400 års dansk-jødisk liv

Markering af 400 års dansk jødisk liv – de første 400 år

31. maj – 29. september 2024

I november 2022 var det 400 år siden, at Christian IV sendte en invitation til jøderne i Amsterdam om at komme og bosætte sig i hans nye by, Glückstadt i Holstein.

Jubilæumsmarkeringen fandt sted i Københavns Synagoge den 15. november, hvor Dronning Margrethe blev modtaget af formand Henri Goldstein og med blomster af 12-årige Joshua, der går på Carolineskolen.

Som en del af jubilæumsmarkeringen blev der også lavet en vandreudstilling om jøder i Danmark i 400 år.

Vandreudstillingen kommer nu til Horsens og åbner d. 31. maj 2024, hvor den kan ses frem til den 29. september. Her bliver udstillingen suppleret med fortællinger om tre jøder, der har sat deres præg på Horsens: Om Horsens’ ”finansborgmester” Isaac Levy, om Moritz Goldschmidt og tekstilfabrikken Crome & Goldschmidt og om den indflydeslsesrige og visionære skolelærerinde Dorothea Heckscher.

I appen USEEUM, som kan hentes gratis i App Store og Play Butik, kan man finde en 3 km lang vandrerute, som fortæller om sporerne efter en række jødiske foregangsmænd og kvinder fra Horsens.

Køb din billetter her

Du kan købe billetter i vores webshop, og med et årskort får du ubegrænset adgang til vores museum i et helt år. Samtidig er du velkommen til altid at tage en ledsager med gratis på dine besøg. 

BILLETTER