fbpx

Robotterne kommer!

Udstilling om industri i det 21. århundrede

Allerede i de tidlige 1980’ere dukkede robotterne op i den odenseanske industri, men først i løbet af de seneste ti år er en større klynge af robotvirksomheder vokset frem. Så mange, at man nu kan tælle over 100 robotvirksomheder i og omkring Odense.

Sammen med Syddansk Universitet og Odense Bys Museer har Industrimuseet iværksat en større undersøgelse af, hvordan industri ser ud i det 21. århundrede med udgangspunkt i den fremvoksende robotindustri i Odense.

I et lidt større perspektiv vil undersøgelsen se robotklyngen i Odense som et eksempel på, hvordan nutidig dansk industri fungerer, ser ud, og at industriproduktion i det hele taget stadig foregår i Danmark på trods af en udbredt forestilling om, at vi lever i et postindustrielt samfund.
I udstillingen kan du få et kig ind i forskningsprojektet, når vi viser, hvad forskerne indtil nu har fundet ud af om Odenses robothistorie og moderne industri.
Udstillingen byder på et par underholdende og lærerige hands on-aktiviteter, hvor børn og legesyge voksne selv kan prøve nogle af de opgaver, som hører til robotudviklerens arbejde. Samtidig får du mere at vide om, hvad der foregår i byens robotvirksomheder.

  • 6. september 2019 - 17. november 2019