fbpx

CUTTING – WEAVING – PAINTING

Billedkunstner Lene Juhler

“Det aktuelle projekt startede med en henvendelse fra en kollega, Billedkunstner og maler Britta Enemark Olsen. Britta inviterede mig til at være hendes gæst i SPORKUNSTEN 2020 åbne værksteder for professionelle kunstnere i Midtjylland. Jeg kontakter i den forbindelse Danmarks Industrimuseum og indgår aftale med dem om at udstille mine være sammen med arbejdende værksted i hele oktober måned 2020.
Som professionel kunster er det spændende at udstille sine værker i andre sammenhænge, som her i Danmarks Industrimuseums historiske rammer. Dette sker samtidig med, at museet udstiller den store Bredeudstilling, de har overtaget fra Nationalmuseet. Når man læser om danske Klædefabrikkers historie gennem 125 år, hæfter jeg mig ved de forskellige fabrikationsprocesser, som dengang blev anvendt til det færdige klæde. Især i den periode hvor gamle uldvarer blev indsamlet, renset og strimlet op som fyld i nyt uld, der siden blev til nye klædevarer. Til denne
Cutting and Weaving teknik har jeg tilføjet Painting. Som billedkunstner bruger jeg ikke maskiner, men genbruger de gamle materialer og skaber med håndens kraft nye billeder.”

  • 3. oktober 2020 - 31. oktober 2020