HORSENS I INDUSTRIENS TEGN

1. juni - 30. juni

Vidste du, at der er mere end 20.000 arbejdspladser i Horsens Kommune relateret til industrien? Og at industrivirksomheder i flere hundrede år har spillet en stor rolle for mange mennesker i Horsens og omegn? Måske arbejder du selv på en af vores mange industrivirksomheder? Og er dine forældre eller bedsteforældre lokale, kan en af dem med sikkerhed skrive sig ind i vores industrihistorie.

I dag er de mange Horsens-virksomheder, der er en del af vores industri, vidt forskellige. Her er alt fra meget store virksomheder, der både fylder lokalt, nationalt og globalt til iværksættervirksomheder, der hele tiden bringer nye ideer og ny viden i spil – vi kan godt være stolte!

I juni-måned fejrer vi dem alle sammen. Dem, der var med til at starte det hele og dem, der fører gamle traditioner videre og tilfører ny viden og nye metoder til industrien.

Det gør vi med en stor udstilling på Torvet, ’Horsens i industriens tegn’, hvor du kan dykke ned i historien om industrien i Horsens. Og selvom du allerede ved meget, tør vi næsten garantere, at du bliver klogere.

Du kan også komme med på to byvandringer, hvor direktøren for Industrimuseet og museumschefen for Museum Horsens vil fortælle om de spændende virksomheder, deres medarbejdere og deres betydning for både lokalmiljø og resten af Horsens.

I den her uge kan du også kigge DonJohn over skulderen, når han tryller et nyt gavlmaleri frem på Havneallé 14. DonJohn lader sig inspirere af Horsens’ industrihistorie – særligt nutidens industri og automatisering, og hvis vejret holder, er står maleriet klar i weekenden. Drop forbi, hvis du vil se en vaskeægte kunstner in action.

Og allerede på torsdag inviterer til den første af i alt fire talks om industriens historie. Det er hver torsdag i juni, det er klokken 16.30 og det er på Torvet – mere om det i morgen.

Det hele er gratis, byvandringerne kræver tilmelding og resten dukker man bare op til. Husk at holde afstand til alle de andre industri-glade.

Vi glæder os til at fejre industrien og vores alle sammens Horsens med jer!

Start:
1. juni