Giganterne ved Jernbanen

- DKK 70

På denne byvandring tager vi en tur i den pulserende historiske udvikling i Horsens fra 1850 til de spæde 1970’er. Turen tager dig igennem vel Horsens mest rendyrkede industriområde, hvor der kan findes spor af arbejdere, tungt arbejde og meget leben.

I sidste halvdel af 1800-tallet udviklede Horsens sig til en industriby af national betydning. En tradition for håndværksproduktion, samt en solid købmands-DNA gjorde byen til et oplagt sted for industrielle nybegyndelser. Tag på en guidet tur og genopdag de storindustrier, der udgjorde fundamentet i byens industrialisering. Se og hør om Grev Frijs’ visionære trævarefabrik Bastian, samt den første gigant, tekstilfabrikken Crome & Goldschmidt, der startede deres industri på arbejde udført af straffefanger. Bliv klogere på Horsens egen familiekrønike, med fortællinger om Hede Nielsens Fabrikker, der lavede alt fra cykelsadler til fjernsynsapparater. Stift bekendtskab med teknologiens indtog i byen med Emil Møllers succesfulde telefonfabrik, samt hør om jernbanens massive betydning for giganternes opståen.

Hvad er inkluderet i prisen?
• 1,5 til 2 timers guidet tur af en dygtig historiker fra Industrimuseet
• Kom ind under huden af ikke bare Horsens, men den danske industrihistorie – og få en bedre forståelse for byens udvikling gennem tiden
• Få røverhistorier, paratviden og se mange af byens både store og små seværdigheder
• Maks 15 deltagere pr. guidet byvandring, så du får den bedste mulighed for at lytte og spørge ind, hvis du har spørgsmål på læben
• Dagsbillet til Industrimuseet

Pris:
DKK 70

Bastian
Emil Møllers Gade 41
Horsens, 8700

Billetter

Nedenstående antal inkluderer billetter til denne begivenhed allerede i din indkøbsvogn. Hvis du klikker på "Hent billetter", kan du redigere eksisterende deltageroplysninger samt ændre billetantal.
Billetter er ikke længere tilgængelige