Indlæser Begivenheder

« All Events

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Foredrag med forstander for Testrup Højskole Simon Axø om nysgerrighedens dannelseskraft

23. august, kl. 17:30 - 20:00

Nysgerrigheden er et forunderligt berigende eksistensvilkår. Når vi er nysgerrige er vi undervejs. Vi er i en begejstret bevægelse mod en viden eller erkendelse, som vi ikke ønsker for personlig vindings skyld, men vi føler os draget mod noget vi vil blive klogere på.

Nysgerrigheden kan ikke skabes eller bemestres, men er en beundringsbåret udforskning af verden. Når vi er nysgerrige, er vi i bevægelse på en sjældent uselvisk måde. Vi går spørgende til værks og forstår intuitivt, at vi ikke er alvidende og aldrig bliver det. Det er både dannende og livsbekræftende.

SIMON AXØ
Født 1981. Forstander. Cand.mag. i Idéhistorie og samfundsfag fra Aarhus og Københavns Universiteter. Har tidligere undervist i Politisk Teori og Idéhistorie på Statskundskab på Københavns Universitet. Simon medvirker jævnligt i radio- og tv-programmer om filosofiske emner og er en engageret stemme i den offentlige dannelsesdebat som foredragsholder, debattør, og skribent. Simon har bidraget til bogen ”Hvorfor går børn i skole”, udkommet på Akademisk Forlag i 2020.

Program:
17.30: Velkomst v. Carl Schneider, Forstander på Håndværkskollegiet
17.40: Foredrag v. Simon Axø
18.45: Let traktement og netværk
20.00: Tak for i aften

Arrangør: Håndværkskollegiet i Horsens

Pris: 100,- kr

Tilmelding her.

Detaljer

Dato:
23. august
Tidspunkt:
17:30 - 20:00