Byvandring – i industriens tegn: Vestbyen

22. juni, kl. 17:00 - 18:30

I juni måned fejrer Horsens industrien og sætter fokus på industriens betydning for byens fortid, nutid og fremtid.

På denne byvandring vil museumschefen for Museum Horsens, Merete Bøge Pedersen, og direktøren for Industrimuseet, Kristoffer Jensen, fortælle om industriens store rolle i udviklingen af Horsens som by og kommune fra 1800-tallet og frem til i dag.

Vi starter ved Statsfængslet og hører om fængslets historie og om fanger som arbejdskraft i lokale virksomheder.

Herfra bevæger vi os ned gennem Vestbyen og ser på kvarteret, der i 1970’erne og 80’erne var med til at give Horsens et råt rygte.

Vi kommer omkring jernbanen, der var helt central for den voksende industri, og slagterigrunden danner ramme for historien om en stor dansk succes: Verdens første andelsslagteri. Disse og mange andre historier om industri og arbejdere er på programmet i byvandringen.

Arrangementet foregår under åben himmel.

• Rundviser: direktør for Industrimuseet Kristoffer Jensen og museumschef for Museum Horsens Merete Bøge Pedersen
  • Mødested: FÆNGSLET v. den grønne port, Fussingsvej 8, 8700 Horsens
  • Pris: gratis, forudgående tilmelding er nødvendig på tlf. 76292350