Kommende arrangementer

Museet afholder hvert år en række arrangementer og events. Nogle gange er det museets egne tilbud, andre gange er det arrangementer eller foredrag i samarbejde med museets netværk.

 • Børnenes Byvandring

  Undrer du dig over de gamle bygninger og underlige gadenavne i Horsens? Vil du høre historier om dengang, der var prinser og prinsesser og fortællingen om det glemte og forsvundne slot? Så kom med på eventyr i din egen by, når vi drager ud på Børnenes Byvandring. Guide Matilde Jansen. Det praktiske Byvandringen starter og slutter ved Danmarks Industrimuseums Billetsalg Gasvej 19 og varer cirka 60 minutter. Pris 30,- kr. pr barn Billetterne købes i Danmarks Industrimuseums Billetsalg. De kan også købes med Mobilepay til 90004. Skriv ”Byvandring , datoen og antal billetter"  i kommentarfeltet.

 • Sommer på Danmarks Industrimuseum

  Så er årets sommerprogam klar! Med fokus på den levende fortælling i museets værksteder, hvor du kan møde smede, bogtrykkere, typografer, bank- og skolefolk, radioteknikere og mange andre. Som noget helt nyt starter vi hver dag vores nye Samlebånd op, hvor du selv kan prøve at arbejde og konkurrere mod familie og venner i at samle kuglelejer og sælge dem på Verdensmarkedet. Alle børn kan gratis få udleveret en industrispionkuffert i Billetsalget og afsløre alle museets dybeste hemmeligheder. Børn og barnlige sjæle er også velkomne i Børnenes Knallertværksted, hvor man skal samle vores 3D-printede kopi af en Puch Maxi-motor og blive klogere på, hvordan en motor virker. Der er med andre ord sjov for hele familien, når der er sommer på Industrimuseet. Alle ugens dage: 10.00-16.00 Bliv industrispion: Få en spionkuffert og afslør museets hemmeligheder (for børn) 10.00-16.00 Børnenes Knallertværksted er åbent: Saml en 3D-printet kopi af en Puch Maxi motor 11.30 & 13.30 Samlebåndet startes: Konkurrér med familie og venner ved Samlebåndet 11.00–14.00 Mød lærerne i Skolen: Tegn med pen og blæk (undtagen søndag) 12.00, 13.00 & 14.00 Motoropstart i Maskinhallen 12.30 -13.00 Nimbus-Museet er åbent. Lørdag og søndag desuden 11.00-16.00 Tirsdage: 10.00-13.00 Gutenberglauget viser håndsætning, maskinsætning og offsettryk…

 • Byvandring: Vestbyen – Horsens arbejderkvarter fra 1860-1970

  Vestbyen var rammen om Horsens tidligste tunge industri. Store ikoniske bygninger som Bastian Trævarefabrik, Crome & Goldsmidt, Hede Nielsens Fabrik og Malteriet kan stadigvæk ses i kvarteret. Mange af disse bygninger har været under nænsom ombygning, så de i dag stadig er i funktion til kontorer og beboelse. Dengang under deres storhedstid var der mange arbejdspladser i Vestbyen, og den var en central del af Horsens udvikling og vækst. Selvom området er byfornyet og nye bygningen opføres, så ses det oprindelige arbejderkvarter med 2-værelseslejligheder og mindre baggårde med resterne af småindustri stadigvæk. Guider John Juhler Hansen og Sarah Lehmann. Det praktiske Byvandringen starter og slutter ved Bastian Emil Møllers Gade 41 og varer cirka 90 minutter. Børn er meget velkomne på byvandringen. Men vi anbefaler, at de er fra 10 år og op. Børn deltager gratis op til og med 17 år. Alle byvandringer føres i et roligt tempo, men vi går en del på hver af byvandringerne. Pris 35,- kr. pr voksen Billetterne købes i Danmarks Industrimuseums Billetsalg. De kan også købes med Mobilepay på nr. 90004. Skriv ”Byvandring , datoen og antal billetter"  i kommentarfeltet.

 • Byvandring: Midtbyen – fra købstad til industriby

  Horsens midtby har fra gammel tid været præget af liv, leben og handel. De gamle købmandsgårde lå tæt i den indre del af byen, hvor tung luft, larm og slidsomt arbejde udgjorde livet. Turen tager os også forbi jernstøberiet Stallknecht og gravmonumenter ved Kloster Kirken. Vidste du, at Stallknechts jernstøberi var det første udenfor København? Turen går også forbi Kinopalæet, Jørgensens Hotel, en særlig portoverligger og mange andre bygninger, der er rammen for fortællingen om livet i Horsens midtby. Guide John Juhler Hansen. Det praktiske Byvandringen starter og slutter ved Danmarks Industrimuseums Billetsalg Gasvej 19 og varer cirka 90 minutter. Børn er meget velkomne på byvandringen. Men vi anbefaler, at de er fra 10 år og op. Børn deltager gratis op til og med 17 år. Alle byvandringer føres i et roligt tempo, men vi går en del på hver af byvandringerne. Pris 35,- kr. pr voksen Billetterne købes i Danmarks Industrimuseums Billetsalg. De kan også købes med Mobilepay til 90004. Skriv ”Byvandring , datoen og antal billetter"  i kommentarfeltet.

 • Knivtræf 17.-18. okt. 2020

  Knivtræffet på museet sætter fokus på den ædle kunst at smede knive. Over to dage kan du se knivmagere fra hele landet i aktion og følge knivens tilblivelse fra varmt jern i essen til det færdige produkt. Til knivtræffet kan du både finde eksperter i tilblivelsen af klinger og skæfter. Knivtræffet er et besøg værd for friluftsfolk som lystfiskere og jægere, der gerne vil have inspiration og råd til at lave deres egne knive. Horsens og Omegns Sportsfiskerforening står klar med kyndig rådgivning og vejledning af lystfiskere. Du kan roligt tage hele familien med, for i museets udstillinger er der masser af liv og aktivitet, mens der bliver smedet.

© Danmarks Industrimuseum 2020