Sodastream, trykknaptelefoner, pladespillere og VHS-afspillere: Industrimuseet går teknikamok i vinterferien

Hvordan er det nu lige, en Sodastream og en VHS-afspiller virker? Og kan man overhovedet forklare det, eller sidder det bare i fingrene, når man begynder at pille ved de gamle maskiner igen?

Det kan du bliver klogere på i vinterferien på Industrimuseet, der handler om al den teknologi, vi for et øjeblik siden havde mellem hænderne dagligt, som nu er forældet og erstattet af moderne teknologi.

I alle hverdage er der gratis rundvisninger kl. 11 og 13 af 30-45 minutters varighed, hvor museets rundvisere viser, hvordan bl.a. drejeskivetelefonen, kassettebåndafspilleren og en Sodastream egentlig virker.

Museets frivillige står klar til at forklare, hvordan en “svinger” til at udregne kurser med virker i Banken, hvordan man bruger en kugleramme i Skolen fra 1950’erne, og hvordan sættemaskinen kører i Bogtrykkeriet.

I de Nornske Haller får børn og barnlige sjæle selv mulighed for at røre og vise, at de kan få musik ud af en spolebåndoptager eller en pladespiller, sætte film i et analogt kamera, loade spil ind fra båndstation på en Commodore 64, få en VHS-maskine til at afspille en film, finde ud af om man kan sende SMS’er på en trykknaptelefon og meget andet. Måske børnene kan få hjælp af forældre eller bedsteforældre, hvis de ikke kan få tingene til at virke?