Klædeskabet
Klædeskabet
Klæde på - påklædning
Udlejning af tøj
Nyere tøj
Børnefødselsdag
Børnefødselsdag på Industrimuseet
 
klik for stort billede
klik for stort billede
 
Klædeskabet

Klædeskabet er Industrimuseets tekstile ansigt. Blandt maskiner, værksteds- og industrimiljøer samt andre hårde udtryk for mere end 150 års industrialisering, viser Klædeskabet parallelt det arbejdstøj man gik i hele døgnet, samt overgangen til velfærdssamfundet med mere end ét sæt tøj i skabet og vore tiders forbrugssamfund med tekstiler til alle døgnets 24 timer.

Et af Klædeskabets satsningsområder er at samle arbejdstøj ind og sikre det for eftertiden. Til formidling af denne opgave er udarbejdet hjemmesiden www.arbejdstoejet.dk
 
Klædeskabet viser i kraft af museets samlinger løbende mindre særudstillinger, som tematisk sætter fokus på de vilkår ikke mindst kvinderne har haft. Forklæder, undertøj, selskabstøj og naturligvis arbejdstøj.
Udstillinger indenfor de sidste år har været:
“Klædelig lyd”
“Under træet under tøjet, bløde pakker vækker altid glæde”
“Tidens sting - om broderi”
“Festligt bud”
 
I formidlingen af levevilkår i industrisamfundets årtier har Klædeskabet udviklet projekt “Arbejderbørn i 1930-erne og 1950-erne”, hvor daginstitutioner og skoler kan blive klædt på i årtiets tøj, udføre arbejdsopgaver og smage på tidens fedtemad. Som et minde får hvert barn et digitalt produceret postkort fra dagens slid med hjem.
 
Efter aftale alle dage mellem kl. 11 og 14 kan daginstitutioner besøge Klædeskabet, og børnene kan blive klædt på i tøj fra forskellige historiske perioder. For at være sikker på, at Klædeskabet har bemanding til opgaven kræver det tilmelding to dage i forvejen.  Booking er også for at få den bedste oplevelse, så institutionen ikke skal vente på andre besøgende. Man booker på 7562 0788 og nævner påklædning med Klædeskabet eller skriver i god tid til Klædeskabet.
 
Klædeskabets udlejning
Ved siden af de museumsfaglige opgaver driver Industrimuseet gennem Klædeskabet udlejning af dragter til begivenheder, der kræver påklædning fra industrisamfundets årtier. Det kan være tøj til 1950-er festen eller rammen om præsentation af nye produkter i virksomhedens historiske ramme.
 
Klædeskabet har åbent i museets åbningstid fra 11 til 16, og fra 10 til 16 i juli og august
© 2002- 2017 Industrimuseet - Gasvej 17-19 - 8700 Horsens - tlf 7562 0788 - museet@industrimuseet.dk